Synne Ripe

27, Førde

Head Coach og dagleg leiar Crossfit Førde. Utdanning: Bachelorgrad i idrett med spesialisering i personleg trening, ernæring og coaching. Sertifisert Styrkecoach i regi av Atletisk utvikling, godkjent Rehab trainer/AFPT og Crossfit Level 2 Instruktør. Beauty and performance <3

@LILLERIPE

Pull up progression

Det er spesielt to øvelser eg har jobba knallhardt for å meistre, og det er også to øvelser som er veldig ordinære å slite litt med. Øvelsane eg snakker om er pull up/kroppsheving og muscle up. Begge deler krever (for dei aller fleste av oss) struktur, hardt arbeid og kontinuitet for å oppnå. Eg har funne meg mange progresjons favoritter opp gjennom tidene, og idag vil eg gjerne tipse deg om ein som hjalp meg svært mykje.

Seated pull up


Start med å bygge deg eit stativ som eg har gjort på bildet. Målet er at du skal kunne sitte på rumpa med armane heilt strake i bunnposisjon. Dersom du har moglegheiten kan det også vere lurt å ha ein vegg foran deg til å støtte beina dine på. Grunnen til det er at det kan både tvinge deg til å oppretthalde vinkelen eg ynskjer du skal ha i hofta, samt at det kan gi deg litt ekstra kraft fra beina ved behov. Berre pass på at du ikkje ender opp med å utføre meir ein beinpress enn ein kroppsheving - då tyder det på at øvelsen foreløpig er for tung. Ifrå sittande skal du trekke deg opp til haka går over stanga. Legg merke til at overkroppen min er oppreist/vertikal og ikkje liggande som ved omvendt roing. Det er nettopp det som skiller desse øvelsane, og gjer den så spesifikk mot pull ups. 99% av dei som prøver øvelsen første gong ender opp med å trekke seg opp med magen mot stanga, istadenfor med overkroppen rett og med knekk i hofta som på bildet. Er du i tvil - få nokon til å sjå på deg :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

2016 © Synne Næss Ripe

Design og utvikling: MundalDesign & Helene S. Book

hits