hits

Synne Ripe

28, Førde

Head Coach og dagleg leiar Crossfit Førde. Utdanning: Bachelorgrad i idrett med spesialisering i personleg trening, ernæring og coaching. Sertifisert Styrkecoach i regi av Atletisk utvikling, godkjent Rehab trainer/AFPT og Crossfit Level 2 Instruktør. Beauty and performance <3

Playlist

God morning :)
Eg har ikkje vore så flink til å oppdatere spelelista mi den siste tida, men tenkte likavel eg skulle komme med 3 sanger som gir meg trøkk på trening. På søndag hadde eg 3 sett med 10 repetisjoner knebøy på 94kg, så då var det viktig å ha noko motivasjon i bakgrunnen for å komme meg gjennom :) Dykk har sikkert allereie merka at smaken min er bred som baken, men det er noko eg ser på som ein fordel. Det gir meg berre enda fleire moglegheiter i musikkverden! 

Deorro - Five Hours

Simena - Cannabus 2011

System of a Down - Toxicity 

 

Mine beste tips til å lukkast

For ei helg det har vore, og fy søren så raskt tida har gått!

På dager som laurdag og søndag er det at eg verkeleg kjenner på kvifor eg har valgt å jobbe med det eg gjer. Det er i settinga der ein er omringa av positive personer som verkeleg er sulten på å lære. Det er også dei som er lærevillige, ydmyke og tilstedeværande som har ein tendens til å lukkast med det dei bestemmer seg for. Helgas nybegynnerkurs i CrossFit gjekk med andre ord unna i rekordfart, og som eg sa til medlemma på laurdag så kunne eg holdt på i timesvis med emnet. :)

Innlegget mitt idag er dog ikkje berre retta mot dei som holder på med CrossFit, men til alle som har satt seg ulike treningsmål for 2017. :) Eg har samla opp mine aller beste tips til korleis ein kan lukkast med måla ein setter seg, så er det opp til deg å plukke ut om det er nokon du ser på som relevante for deg!

#1. Måltidsplanlegging

Det første punktet på lista er det mest elementære for å lukkast med mål som går på kroppssamansetning. Eg har nevnt det mange gonger tidlegare, men det er det også ein god grunn til. Så snart mandagen er i gong, og du ikkje har det du trenger i enten kjøleskap eller i ferdige matbokser er sannsynligheten liten for at du kjem til å ta gode valg den dagen når stresset melder seg. Finn ein metode som fungerer for deg (antall dager med handling, matlaging, innhold osv) og hold deg til det! Då vil du også fort merke at du sparer penger og tid i samme slengen :)

#2. Kontinuitet

Det er både ein ting som er den mest enkle å gjere noko med, men som også er den personer flest feiler på. Både fordi folk har ein tendens til å starte for hardt, men også overdrive kva ein har som mål å få til i løpet av ei veke. Tenk langsiktig, og vit at ved å vere 1% betre for kvar dag som går i 2017, så har du forbetra deg med 365 % ved utgangen av året! Gjer små, gode valg i kvardagen, og jobb gradvis mot målet ditt, der du ikkje gir opp så fort første utfordring melder seg.


 

#3. Bilder

Enten du tar bilder, bruker målgang eller vekt - sørg for å dokumentere både før - undervegs og sluttresultat! Det er utruleg lett å gå blind på seg sjølv, og tru at ein ikkje har oppnådd noko som helst. Samtidig kan forskjellige parametere endre seg fra veke til veke, så dess fleire målemetoder du bruker, dess betre for å halde motivasjonen oppe! Det samme gjelder i treninga. Noter kva vekter du bruker, kva tid eller fart du springer på osv! :) 

#4. Sett deg eit mål

Sjølv om stadig fleire er flinke til nettopp dette, er det alikavel mange som går utan eit mål for treninga/helsa si. Få det på lista først, og sørg både for at det er noko du gjer for at DU skal få det betre, ikkje for å få deg til å sjå betre ut i nokon andre sine auger. Husk å vere så spesifikk som mogleg, og sett ein dato for når målet skal vere nådd, med små delmål undervegs i prosessen! 
 

#5. Få hjelp av ein som er kvalifisert

Eg spør nesten dagleg andre om råd til korleis min utførelse av ulike øvelser ser ut, i tillegg til at eg bruker film og bilder. Du vil alltid oppfatte din kropp/dine prestasjoner annleis enn ein ytre person, noko som igjen vil hjelpe deg betre med din prosess. Enten det er for å unngå å gå blind på egne prestasjoner/form, lære av ein annan innan fagmiljøet, få hjelp der du sjølv mangler kunnskap eller rett og slett til å gi deg motivasjon når du mangler den: så vil ein coach betre kunne hjelpe deg med å "stay on track" under ein treningsperiode enn om du er på eigenhånd. 

#6. Vær pliktoppfyllande

Gjer det du får beskjed om, og unngå å leite fram unnskyldninger når motgangen melder seg. Fortell gjerne fleire om dine mål, då det gjer at du har meir vanskeligheiter med å lure deg unna dine oppgaver. 

#7. Finn eit gym som passer DEG

Vi er alle forskjellige, og har ulike ting som motiverer oss. Det er utruleg kor stor faktor valg av riktig gym kan vere. Her kan det vere størrelse, mengde med folk i di treningstid, opningstider, tilgjengelig utstyr, treningsmiljø, kundeservice, og mange andre faktorer som spiller inn. Sørg for å velge det gymmet som gir deg best forutsetning for å utnytte ditt potensiale! Eg veit eg er inhabil, men eg føler eg jobber på eit mekka av eit treningssenter. Eg greidde fint å trene CrossFit i den lille kjellaren vi hadde i Bardufoss, men sånn som eg har det no har verkeleg satt fart på ting! :)


 

#8. Løft tungt!

Styrketrening er skadeforebyggande, prestasjonsfremmande og feittforbrennande. Styrketrening er noko du VIL ha som ein del av treninga di, og sørg da for å verkeleg gi jernet når du løfter, så får du maksimalt utbytte av tida du bruker på gymmet.

#9. Oppdater garderoben

I ny og ne er det fint å oppdatere både treningsgarderoben eller utstyret. Kva er vel betre enn ei ny treningsdagbok inn i det nye året? Eller å kunne kjøpe seg ein tights ein lenge har sikla på? Det vil hvertfall ikkje senke motivasjonen!

Lykke til inn i ditt nye treningsår! Eg håper å kunne gi deg mykje glede på vegen!

My kind of therapy!

Eg fann nyleg ut at svømmebassenget i Førde har opent for vaksenbading fleire morninger i veka, blant anna på laurdager :) Det gjorde meg skikkeleg glad, ettersom det er så tungvindt for oss å henge rundt i Førde på torsdagskvelder fram til klokka skal nærme seg 20:00. Så sjølv om torsdager er fast svømmedag i Invictus programmet, kjem eg heretter til å bruke andre alternativer enn torsdagskveld for å få gjort svømmedelen, og laurdagsmorning var heilt ypperleg!


 

Når det er mykje stress og ting som skjer rundt meg, så er trening min metode for å klarne hodet og fjerne stress. Problemet er at ettersom eg jobber der eg trener, er ikkje det alltid like enkelt. Sjølv om eg ikkje går i arbeidskle, skjer det nesten dagleg at eg får henvendelser når eg er på Spenst for å trene. Eg forstår det godt, det er ikkje enkelt å kunne skille det ettersom eg bruker treningstøy i jobbsamanheng også ;) Uansett, så har svømming vore ein fin løysing, då eg i den settingen er på ein heilt annan plass enn arbeidsplassen min. Det var difor heilt maaagisk å starte laurdagen der, før eg skulle vidare å halde CrossFit kurs. Eg følte meg nesten som ein ny person, og var proppfull av energi!

Ettersom eg fekk spørsmål om kva eg gjorde på desse treningane, tenkte eg å dele litt ifrå økta vi hadde igår. Med mindre det er presisert så er det crawl som er svømmestilen vi bruker.

Oppvarming:
4 x 25m catch up drill
*tenk at du holder ein blyant, og at du ikkje kan trekke tilbake armen før den neste har komt fram igjen for å ta over blyanten.

4 x 50m thumb to thigh
*La armen berøre låret for kvart armtak før du trekker den fram igjen

4 x 25m 1/2 length w/closed fist, 1/2 length regular
*svøm halve bassenget med knyttnever, deretter gjer som normalt

Hoveddel:
4 x 100m
30 sek pause mellom kvar

1 x 100m kun armtak

1 x 100m @50% - count your stroke
*Målet er å svømme roleg, og ta færrast mogleg armtak i løpet av distansen

1 x 100m kun beinspark

Avslutning:
200m bryst svømming

Det endte med totalt 1400m tilbakelagt i godt selskap! :)

Re-test 16.4

God morning
Beklager for ekstremt urutinert og dårleg blogging sidan nyttår. Det er nok eingong full smell på jobb, noko som gjer at så snart eg er ferdig for dagen er hodet så sprengt at det einaste eg orker er å stirre apatisk inn i TV skjermen heime. Då blir det desverre til at bloggen er den som blir først nedprioritert. Målet mitt i den mest hektiske perioden framover er difor å poste eit innlegg om dagen, så får alt ekstra bli ein stor bonus :)

Når det gjelder helgas planer så er det idag på tide med årets første nybegynnerkurs i CrossFit, og det skal eg holde ilag med Richard :) Eg har gjort ein del endringer i innhald for å få dei som deltar enda meir forberedt på det som venter dei når dei begynner på timane. Nivået hos medlemma våre har hatt ein eksplosiv vekst det siste året, og det er noko eg verkeleg gleder meg over :)  Det blir spennande å sjå korleis det utarter seg i CF Open!

Det er første gong eg sjølv registerer meg som deltaker i CF Open. Eg har deltatt dei siste 3 åra, men dei første 2 tok vi øktene internt i Bardufoss utan dommere og godkjend affiliate, og ifjor hadde eg sovidt begynt å gå på to bein igjen når sesongen starta. Det blir difor ekstra kjekt å sjå korleis den her sesongen kjem til å utvikle seg! :) Mine forventninger er låge, og mitt einaste mål akkurat no er å ha oppnådd stor framgang sidan Open 2016.

Vi har allereie utført eit par av Open øktene som tidlegare har vore lansert, og igår var det 16.4 som stod for tur. Det var den økta som gjorde meg mest frustrert, enkelt og greit fordi eg ikkje i forkant hadde øvd på og lært meg kipping HSPU. I løpet av dei siste 5 minutta fekk eg til ein 4-5 stk, som eit resultat av "learning by doing". Det er difor ein svakheit eg har jobba svært mykje med, og eg var grisespent på retesten.

16.4 er ein 13 minutters AMRAP med:
55 Deadlifts @ 70kg
55 WBS @ 6kg
55 Cal Row
55 HSPU

Ein ny joker i den her økta var også at ein måtte måle opp korrekt høgde for HSPU, noko som medførte svært mange underkjente repetisjoner. 

Ifjor var dagsformen heilt kanon, og eg fekk tiebreak på ca 08 minutter. Når eg testa den igår var eg desverre sur i både bein og skuldre, noko som påverka tiebreaken min med litt over 1 minutt. Likavel greidde eg å skvise ut 30 HSPU, noko som er omtrent 25 reps meir enn det eg fekk til ifjor! Så DÅ er eg fornøgd! :)No må eg hive meg rundt skal eg rekke svømming kl10 :)

When the progression stops

Framgang er svært sjeldan ein lineær prosess. Den eine veka kan du ha enorm framgang, medan det kan vere heilt stopp veka etter. Det er ein del av prosessen, og sånn vil det nok alltid vere. Det er også sånn at det ikkje er all framgang som er like lett å legge merke til. Det kan vere at kroppssamansetninga blir betre, men vekta stagnerer eller auker. Det kan vere at ein dårleg dagsform lurer deg til å tru at du har hatt ein nedgang i kondisjon, medan alt du egentleg har behov for er litt ekstra kvile.

Det vil komme perioder både utan og med mindre framgang, og eg vil difor gi deg eit par ting du kan tenke på underveis, samt bruke for å holde motivasjonen oppe når du er i dei fasane :)#1. Du har høyrd det før, men eg seier det igjen: dropp vekta! Dersom du absolutt må måle vekt, ha i det minste andre ting å samanlikne med som feks bilder, bruk av måleband eller feittprosent. Ikkje stol på vekta aleine. Sørg også for at du ikkje gjer dette sporadisk, men har feks ein fast dag i veka rett etter du har stått opp og gått på do.

#2. Vær forberedt på at det vil komme perioder der du stagnerer. Sjølv om ikkje vekt/måleband etc viser nokon endring, betyr ikkje det at det ikkje skjer nokon endringer på innsida. Ha tolmodighet og jobb kontinuerleg med tru på planen din så vil du nå måla du har satt deg. 

#3. Sørg for at du får i deg nok mat. Forbrenningen vil tilpasse seg eit lågare nivå om inntaket er for lågt.

#4. Dersom du har eit godt matinntak, unngå å sabotere for deg sjølv med småting som dressing, mykje bruk av oljer, peanøttsmør, tørka frukt osv. Det betyr ikkje at du ikkje skal unne deg den slags, men berre vær bevisst :) Litt her og der kan gjere enorm forskjell på det daglege kaloriinntaket ditt. 

#5. Karbohydrater er ikkje farleg, men vit å utnytte når på dagen du burde legge største delen av dei (etter trening). Vær også bevisst på at karbohydrater gjer at du binder væske, noko som gjer at du vil sjå softare ut. Det er kun midlertidig, og vil kunne hjelpe deg under harde treningsøkter. Husk også at vi regarerer ulikt på karbohydrater, og bruk dette til å vite når og kor mykje du skal bruke i kosten. Personleg blir eg veldig trøytt og slapp av karbohydrater så eg sørger for å få i meg største delen av det daglige inntaket etter trening om kvelden. Du kan tru eg sover godt dei dagane eg har oppkarbing!
#6. Vær ærleg med deg sjølv; gir du absolutt 100% på trening? Utfordrer du deg sjølv når det kjem til vektene du bruker? Intensiteten? Presser du ut litt ekstra repetisjoner i kvart sett? Kor lang er pausane? 

#7. Får du nok søvn? Sjølv sørger eg for å få 7-8t søvn som eit minimum. Dersom eg sover for lenge ender eg berre med å bli enda meir trøytt og slapp. Finn din ideal mengde med søvn! Får du for lite søvn går kortisol nivået opp, noko som i seg sjølv kan resultere i vektøkning, og då spesielt rundt mageområdet.

#8. Stresser du mykje? Det er også ein faktor som kan auke kortisol nivåa i kroppen din. 

#9. Tillater du deg ein kviledag i veka? Det er viktig både for kropp, sjel og motivasjon. I tillegg sørger det for at du har minst ein dag i veka der du tenker på og fokuserer på andre ting enn trening. Husk at aktiv restitusjon ikkje er det samme som ein kviledag. 

#10. Look back! Det er heilt utruleg kor mykje som kan ha skjedd sidan du sist tok ein samanlikning. Eg er altfor dårleg til å sjå tilbake i ny og ne, men det er noko eg anbefaler når du trener styrke. Det er mykje som skjer spesielt den første perioden med styrketrening!

Rock that cardio!

Då det viser seg at eg har fått ein del nye lesere den siste perioden, tenkte eg å dele nokon av mine eldre og mest populære innlegg i ny og ne ei stund framover :) Det er ingen overraskelse at innlegg om cardio, crossfit og rumpetrening har slått an, så det kjem ein del av desse :) Vi starter med mine cardio tips, noko som kan vere nyttige i den perioden vi er inne i no, der trøkket både ute og inne er stort innan kondisjonstrening!


 

1. Ha cardio med eingong du står opp, før hjernen forstår kva du gjer og for å skape godfølelse for resten av dagen.

2. Del cardioen opp i fleire og varierande økter. 10 min x 3 økter er like bra som 30minutter totalt.

3. Varier med ulike typer intervaller, naturleg intervall eller fartsleik istadenfor å køyre "steady state" cardio.

4. Legg planer for neste måltid/oppkarbing mens du holder på.

5. Sørg for å alltid ha ny og energigivande musikk! Eg sverger sjølv til Spotify.

6. Bytt på ulike cardio apparat eller fart/motstand iløpet av ei økt, for eksempel x 3

7. Utfør cardioen vedsidenav ein annan person på gymmet som enten har cardio sjølv eller som har ein kropp du beundrer!

8. Sjå på crossfit klipp, fitness motivational videoer, pumping iron, rocky etc mens du utfører lengre cardio økter.

9. Hent ispirasjson ifra facebook eller instagram

10. Gjer cardio med ein venn!

11. Tenk på målet og kvifor du gjer det du gjer - visualiser!

12. Kamufler cardioen inn i styrketreninga di - > mi suksessoppskrift er av den grunn Crossfit!

Personleg Trening - kun for dei utrente?

Eg har alltid vore glad å halde meg i aktivitet, alltid.
Mi reise starta som for veldig mange andre med ulike ballidrettar i ung alder. Når det ikkje vart nok prøvde eg meg innan fleire ulike aktivitetar, men la min elsk på ridning, dans, jogging og turer i fjellet. I mange år holdt eg på med dei sistnevnte, utan at det gav så store resultater innan fysisk form. I det eg starta mi reise i Forsvaret var eg nødt til å prestere fysisk på ein heilt annan måte enn det eg hadde vore borti tidlegare. Då gjekk eg ifrå å vere ein av klassens sprekaste til å finne fleire gap eg måtte greie å fylle. Sjølv om eg hadde holdt på med trening i så mange år eg kunne huske, var det tydeleg at eg mangla mykje kunnskap kring korleis eg på best mogleg måte skulle oppnå resultata eg ville. Eg vart på denne tida introdusert for styrketrening, og eg brukte ekstremt mykje tid på å sluke det eg kom over av informasjon for å lære meg korleis eg sjølv kunne trene riktig. 

I mitt andre år på befalsskulen bestemte eg meg for at eg ville starte trening mot opptak til krigsskule, og for å gjere det på best mogleg måte bestemte eg meg for å skaffe meg ein personleg trenar. I snitt to gonger i veka møtte eg han på Elixia i Lillehammer, kombinert med mi eiga utdanning og trening i militæret. Til tross for min lille månedslønn på rundt 6000,- synest eg at det var meir enn verdt det. Med han fekk eg oppleve trening på ein heilt annan måte, og resultata kom raskt. Treninga med han fekk meg også til å tenke meir på trening som prestasjon, enn trening som eit verktøy for slanking. 

Eg var garantert heldig med kven eg fekk som PT for han var ikkje berre ein gledesspreder, men han var også enormt flink til å finne på varierte treningsøkter, samt pushe meg lengre enn eg trudde var mogleg. Iløpet av den tida eg trente med han hadde vi økter som bestod av både intervaller på mølle, intervaller ute, intervaller i trapper, trening i sal, styrketrening, boksing og mykje meir. Kvar einaste økt var gøy, og eg nådde samtidig alle måla eg satt meg!

Budskapet mitt i dagens innlegg er at det å bruke PT ikkje berre er for dei som aldri har trent før, eller som er usikker på korleis dei skal bruke eit apparat. Det er også for personer som er ute etter større variasjon, få hjelp med svakheiter som dei sjølv ikkje er så gode til å prioritere, eller rett og slett ha ein mentor og motivator som kan hjelpe med at måla ein ynskjer å oppnå faktisk blir nådd. Nokon gonger er det kun ein annan vri på ting som skal til for å komme seg vidare. Vi er alle vanedyr og som dei fleste av oss veit er kroppen ekspert på å tilpasse seg. 

Per dags dato er halvparten av mine kunder personer som fint hadde greidd å trene på eigenhånd, men som har valgt å investere i ein Personleg Trenar for å ta treninga til nye høgder. Grunnane er ulike; nokon vil ha variasjonen dei får ved at nokon andre setter opp øktene, nokon treng ein som pusher og andre treng hjelp med teknikk i meir avanserte øvelser. 

Vi har alle behov for fagleg påfyll, alternative innfallsvinkler og det å lære av kvarandre. Ved å ha ein PT vil ein også oppnå eit større motivasjonsboost, og dermed oppnå større resultater enn det ein ville fått aleine. Det er grunnen til at stadig fleire Coacher og Personlege Trenere sjølv nytter ein coach/trenar for å oppnå ny utvikling.

Enkelte studier viser også at treningseffekta automatisk stiger med 50% så fort ein trener saman med ein annan person. Då kan du berre forestille deg kor høg den prosenten kan bli med ein dyktig PT som ikkje berre sikrer kontinuitet i treninga, men som også finpusser teknikk og motiverer deg undervegs!

My training planEtter min faste søndagskvile er eg maksimalt klar for å starte på ei ny treningsveke. Richard hadde bestemt seg for at han ville gi Invictus Athlete programmet eit forsøk, og så lenge han er med på det, så seier ikkje eg nei! Det er meir volum på Athlete enn det er på det ordinære Competitors programmet, så for å unngå sure miner og at den eine må vente på den andre, har det vore viktig for meg at vi følgjer den samme treningsplanen. 

Kort fortalt vil det sjå sånn ut:
Mandag: 2 økter med kondisjon + 1 økt vektløftning
Tirsdag: 1 økt styrke + 1 økt kondisjon
Onsdag: 2 økter kondisjon + 1 økt styrke
Torsdag: Svømming
Fredag: 1 økt kondisjon, 1 økt gymnastics + 1 økt vektløftning
Laurdag: 2 økter kondisjon + 1 økt styrke

Det er idag kun 1 mnd igjen til første Open økt vert lansert, så for min del er det ekstremt viktig å jobbe med svakheiter og driller i perioden fram til då. Det gjelder primært ulike gymnastics øvelser, samtidig som eg holder oppe trykket på styrken. Det hjelper på motivasjonen at eg ser kor langt eg har komt etter berre 2 veker med øving på Handstand walk :) Under laurdagens treningsøkt klarte eg fleire gonger på rad å spasere 4 meter med god kontroll. No sikter eg meg inn på mine første 5 og deretter 10meter!


Litt uklare bilder ifrå ein av mange videoer på laurdag :)

Tenk kor du sjølv kjem til å vere om 1 mnd, eit halvt år eller eit år om du tørr å starte idag! 
 

Booty Building - The basics

Det er lenge sidan eg har hatt eit innlegg som har gått på trening retta mot stumpen. Eg er veldig glad i å rette oppmerksomheit mot akkurat den type trening, og det av fleire grunner. Rumpa har nemleg fleire funksjoner; 

- Den har ein skadeforebyggande effekt når den fungerer, spesielt for å motvirke rygg- og knesmerter.
- Ei sterk og velfungerande rumpe vil føre til prestasjonsauking innan både styrke, men også løping.
- Det at den er fin å sjå på, er ein ekstra stor bonus! :)


Foto: Børje Fonn Skaar

#1. Husk at rumpa består av 3 ulike muskler, og at for at du skal oppnå best effekt (og form) må du trene alle 3: gluteus maximus som er den største, gluteus medius og gluteus minimus. 

#2. Du må også finne utav om du trenger å fjerne feitt eller bygge muskler for å få den rumpa du er ute etter, eventuelt begge deler.

#3. I tillegg til styrketrening kan du supplere med cardio utført på stairmaster, gange i motbakke eller sprinter. Berre prøv å ha styrketrening og cardio på forskjellige dager, i det minste med eit par timer mellomrom. Nathalia Melo si spesialøkt er eit fint eksempel:

- 10minutter oppvarming
- 4minutter gange med god stigning på mølle
- 1minutt full sprint
Gjenta til du har holdt på i 30-40minutter

#4. Finn ut kva for øvelser som gir deg best kontakt med muskelen, enten det er knebøy, hip thrust, glute bridge, monster walk eller andre. Prioriter desse!

#5. Husk at det er genetiske forskjeller for korleis du responderer, og at det kan vere enorme forskjeller mellom to ulike personer for kor stor muskelutvikling ein kan ha til tross for aukning i styrke.

#6. Burn it out! Ulike øvelser med mini bands er svært effektivt for å utvikle akkurat den rumpa du ynskjer deg! :)
 

Rather now, than never

Har du enda ikkje komt deg i gong med treninga? Fortvil ikkje, for du er garantert ikkje aleine! 1.januar kom svært brått på mange, og det har vore lett å merke at trykket har auka meir gradvis enn momentant. Så sjølv om ein ikkje starta det nye året med sveitte nedover panna, betyr det ikkje at det er forseint for å komme seg i gong. :)

Eg utfordrer deg herved til å pakke treningsbagen idag, og sette startskuddet imorra :) Om du ikkje er overbevist heilt enda, så har eg valgt å ta med enda fleire argument til kvifor 2017 skal vere året der du får kontinuitet i treninga di!


 

#1. Du vinner ingenting på å grave deg ned under pleddet. Det er sjølvsagt lov å kvile når ein treng det, men sett hvertfall av 1-2 dager i veka til ei treningsøkt :)

#2. Tenk på kva andre personer med samme mål som deg gjer akkurat no. Holder dei fortsatt oppe koken?

#3. Ei mild og lett treningsøkt er langt betre enn ei som ikkje blir utført. Det utvikler deg mentalt, samt at litt aktivitet alltid er betre enn ingenting!

#4. Vær smart og ta treningsøkta di når motivasjonen din er på sitt høgste iløpet av dagen. Finn ut om du fungerer best på morningen, rett etter jobb eller på kvelden.

#5. Utforsk timeplanen på senteret ditt og ta med deg ein venn eller fleire! Gjer det til ein sosial greie at du og ein venn ein gong i veka prøver dykk på ein time som dykk aldri har prøvd før (så langt det går hvertfall). Kanskje kan treninga avsluttast med felles lunch, middag eller kvelds også :) Om du bur i Førde, så har dykk også moglegheiten til å ta turen innom Sunnfjord Spa for påfyll av energi etter treningsøkta!

#6. Sørg for at du klargjer alt dagen i forvegen. Pakk treningsbag, husk program/plan og drikkeflaske. Legg gjerne oppi litt rask energi dersom du veit at du skal trene til eit tidspunkt der du ofte kan bli litt slapp og trøytt.

#7. Dersom du ikkje har ein plan å følgje, eller er lei planen du har - book ein time med PT! Det kan ofte snu totalt på motivasjonen i ein treningssetting! :)


 

Dersom du følgjer råd #5 så gir eg deg her mine anbefalinger til saltimer i haust i tilfeldig rekkefølgje:

#1. CrossFit
Det var vel ingen overraskelse. Dersom ein liker at det skjer mykje, er lite pauser, at ein kan trene med andre, har stor variasjon og ein god dose med utfordringer, så er det her ein fin time for deg!

#2. 21 minute body
Av samme årsaker som den over, men kan passe dersom du synest det er litt skummelt å gå inn i CF boksen.

#3. Zumba
Dersom du har sansen for god musikk, liker å danse, samt ikkje er redd for å gjere det rundt fleire andre.

#4. PowerKick
Dersom du er ein person som er opptatt av å ha det gøy når du trener, ser på deg sjølv som litt tøff og ynskjer å verkeleg jobbe på når du trener.

#5. Yoga
Eg anbefaler alle å gjere Yoga, rett og slett fordi eg meiner at alle kan få noko positivt utav det. Enten ein har ein kvardag full av stress, ein trener mykje styrke og mangler mobilitet, eller motsatt, har behov for å styrke kroppen - så passer Yoga for deg. Her har du også fleire stilarter du kan velge mellom.

Då gjenstår det berre ein ting - PRØV! =)

2016 © Synne Næss Ripe

Design og utvikling: MundalDesign & Helene S. Book