hits

Synne Ripe

28, Førde

Head Coach og dagleg leiar Crossfit Førde. Utdanning: Bachelorgrad i idrett med spesialisering i personleg trening, ernæring og coaching. Sertifisert Styrkecoach i regi av Atletisk utvikling, godkjent Rehab trainer/AFPT og Crossfit Level 2 Instruktør. Beauty and performance <3

Vekas PT kunde

Ein ting eg synest er frykteleg dumt, det er alle dei som tenker på å starte med trening men som ikkje tørr, ikkje veit kva dei skal gjere eller ikkje føler at dei er gode nok til å i det heile tatt begynne. Eg blir like glad kvar gong eg blir kontakta av nokon som lenge har kvidd seg på å i det heile tatt ta steget innom treningssenteret, fordi det er eit stort steg i riktig retning og ei stor meistring i seg sjølv. Eg veit også at så fort dei har gjort det, og så lenge eg gjer jobben min skikkeleg, så vil det vere starten på eit heilt nytt eventyr! :) 

Med vekas PT kunde så var det ikkje like ille som det over, men det å starte satt ganske langt inne. Etter 10 år (!!) som støttemedlem valgte ho å hive seg på nokon PT timar med meg no som eg hadde komt meg til Førde. Første timen vår starta med 1 km testløp, og allereie då var Anne nødt til å ta fleire pauser og veksle mellom å jogge og gå. Tanken på å skulle springe Halvmaraton eit år seinare var hvertfall ikkje i tankane.

Det har skjedd utruleg mykje sidan den gong, og forrige laurdag fullførte Anne sin aller første halvmaraton - med glans! Ho har også fått seg ein heilt ny kvardag der ho stadig er ute på eventyr med ungane, og med opptil fleire treningsturer i løpet av veka. Ho har også kutta røyken, og gjort store endringer når det kjem til kosthaldet. Det beste av alt er at det ikkje har vore vanskeleg, det var noko som automatisk vart riktig i det ho starta å trene :)  


Ein av Anne sine mange turer sidan den gong! :) 

Treng du hjelp til å komme i gong? Ta gjerne kontakt på mail: synne_ripe@hotmail.com

The First Shampoo

På søndag reiser vi til Portugal, og før den tid hadde eg lyst til å prioritere litt egenpleie for å gjere opphaldet der enda betre :) Med både havluft og mykje trening er det stor fare for at strittetanga hadde måtte takast i bruk opptil fleire gonger om dagen. For å skåne både hår og fortvilelse, bestilte eg meg difor ein time hos Silje! 

Løysinga til Silje vart eit nytt produkt som heiter "The First Shampoo". Behandlinga tar ca 2 timer,  fjerner frizz og gir sunnare hår som varer opp til 12 veker. Det å kunne gå 12 veker utan strittetang høyres deilig ut spør du meg!

Resultatet ser du under:


Eg synest at krøller er kjempe fint, men då mitt eige hår er ein ting midt i mellom krøller og stritt, sliter eg med å få det til å sjå særleg bra ut utan å nytte meg av ein form for varmebehandling. Det er både tidkrevjande og fører til stor slitasje på håret, så no var det på tide med ein "mirakelkur" :) 

Etter behandling virker håret både lengre og sunnare enn før. Håret mitt er no så glatt at eg sliter med å ha det i hårstrikk utan at det detter ut, noko eg svært sjeldan sliter med ellers. Sjølve behandlinga var heilt uproblematisk og behageleg, og gjekk fort (noko eg sikkert kan takke det gode selskapet for). 


Produkta som vert brukt under behandling. 

Etter fire dager med mykje trening, mange timer med håret i strikk/flette/ball og utan bruk av strittetang ein einaste gong, så er resultatet fortsatt like fantastisk! No blir det spennande å sjå korleis det blir etter første vask :) 

Har du spørsmål til behandlinga eller ynskjer å prøve det samme? Ta kontakt med Silje på Fresh Frisør! :) Du finner dei på Facebook, eller på hjørnet av Spenst Førde ved Brun og Blid. Kan anbefalast på det varmaste! 

Humpday!

  • 20.09.2017 klokka 20:48 i Fitness

Onsdag er den store dagen for bootybuilding, og det er difor på sin plass med inspirasjon til øvelser som du kan nytte deg av i løpet av veka :) Her får du ein god kombinasjon av CrossFit og tradisjonell styrketrening i perfekt kombinasjon for dei som vil prøve noko nytt! Er det ein ting eg vil du skal fokusere på når du trener rumpa, så er det å nytte deg av øvelser der du oppnår god kontakt. For nokon er det baseøvelsar, medan det for andre kan vere snakk om å isolere rumpa mest mogleg. Sjølv så er eg veldig glad for at eg oppnår god kontakt ved begge deler!

Øvelse #1. Sled push!
Den her er blitt meir vanleg å sjå i det siste, men kan for mange fortsatt vere heilt ukjend. For å få den til er du avhengig av enten ein prowler eller ein skillmill.  Oppgåva er ellers enkel - her skal du skyve prowleren, med fokus på å nytte deg av rumpe og lår! Det er mange varianter mtp oppsett, men sjølv tok eg 5 x 1 minutt med 50kg i kombinasjon med andre øvelser.Øvelse #2. Kick ups
Ståande på alle fire skal du løfte helen opp mot taket som vist på bildet. Her er det kjempe viktig at du skviser rumpa det du kan for å oppnå kontakt, spesielt på toppen. Du kan velge enten knekk i kneet eller strak fot, alt etter kva for ein variant som gir deg best kontakt! Køyr gjerne eit repetisjonsantall på 12-20 :) 

Det var dagens rumpetips! Gi gjerne ein tilbakemelding om den her type innlegg faller i smak! :)

Stay motivated!

Motivasjon går i daler og sånn vil det alltid vere. Nokon gonger er man på topp og det føles som om alt går av seg sjølv, medan ein andre gonger må verkeleg ta seg sjølv i nakken for å få gjort noko som helst. For å holde ut i det lange løp, så holder det ikkje berre med rein motivasjon, men også disiplin og viljestyrke på dei dagane ein er litt sliten, trøytt og lei. Likavel så er det eit par ting som kan påverke desse dagane svært så positivt, og mine triks kjem i dagens innlegg :) 

#1. Godt selskap!
Enten ein trener med ein Personleg Trenar eller ein venn, så har det å trene med andre enormt stor betydning. Det å holde avtaler, ha selskap undervegs samt positiv påverknad på at ein pressar seg sjølv enda hardare!

#2. Ein plan
Det å vite kva ein skal gjere minker både sannsynlegheita for at ein lar vær å reise på trening, samt kaster inn håndkleet tidlegare enn planlagt. Det vil også sørgje for at tida vert brukt mykje meir effektivt, og at ein lettare unngår "feiltrening" :) 

#3. Freshe treningskle
Det er ingen tvil om at nokon nye (og komfortable) treningskle skaper ekstra treningslyst - ein vil jo bruke det ein har kjøpt! :) Eg har funne mine favorittmerker som eg holder meg til, og på den måten unngår eg "bomkjøp". Spesielt ved nye sesonger (haust, vinter, vår, sommer) er det litt ekstra kjekt å investere litt i garderoben :) 

#4. Oppdatert speleliste
Den her er ein sikker vinnar hos meg! Det gir motivasjon, glede og ein heilt ny giv å ha noko nytt å løfte vekter til! Lag deg ei skikkeleg treningsliste og kos deg i prosessen :) Om du har lyst til å hente inspirasjon ifrå mi liste så er "CrossFit" lista mi til deling på Spotify :)

#5. NOCCO
Om du er litt ekstra trøytt og lei så kan ein NOCCO vere med på å endre både humøret og kruttet :) Min favoritt akkurat no er smaken "Caribbean" ein skikkeleg frisk oppkvikker som blant anna også er storfavoritt i Sverige. Det er NOCCO som er min form for Pre-Workout og "belønning" i kvardagen :) 

Kva motiverer deg?  

My kind of recovery time

Mine beste metoder for å restituere kropp og sinn:

- Tur i frisk og fin norsk natur. Roleg spasertur eller utforsking av nye fjelltopper -  begge deler er ein fryd!

- Ein svømmetur i godt selskap, etterfulgt av litt tid i badstue

- Spillkveld med venner, eller noko anna kjekt som skaper samhold og latter!

- HeimeSpa eller ein tur på Sunnfjord Spa

- Heimetid med Richard, gjerne med god mat og ein koseleg film <3 

- God musikk <3 

Og om du skulle trenge meir inspirasjon for sistnevnte?

Timmy Trumpet - Oracle

V & S - Good Kid

Childish Gambino - HeartBeat

Nyt søndagskvelden <3

Sunday Cardio

Det er ikkje alle som liker å ha treningsfri på søndager, noko eg fint kan forstå ettersom det at ein har fri ifrå jobb gir ein betre tid til andre ting. Eg prøver stort sett å holde meg unna treningssenteret og heller gjere ting ute eller i bassenget, men om eg ligger litt bak på programmet eller har måtte endre litt på dagane, så kan eg fint finne på å ta meg ein tur. For min del er det totalbelastninga det går på, og at både kropp og hode skal få moglegheit til å restituere seg før ei ny, hard treningsveke :)

Enten du er ein av dei som bruker søndagen til kvile eller trening, så kjem det ei økt du kan dra nytte av om det skulle friste ein gong :)

Det du treng av utstyr er ein Assault bike og ein SkiErg, men om du berre har ein eller ingen av delene så kan du fint bytte ut med feks roing og/eller løping. Det her er meint som ei kondisjonsøkt og den ser sånn ut:

3-5 runder med:
30 Kalorier SkiErg
15 Burpees
30 Kalorier Assault Bike
15 Burpees

Det vil definitivt vere ein bonus om du klarer å få med deg ein venn på den her, då den fort kan bli ganske spicy! :) 

Ab complex for the friday!

  • 15.09.2017 klokka 15:28 i Abs

Som slutten på ei treningsøkt og som starten på helga så kan det vere fint med ein liten magekombinasjon for å brenne ut siste rest! :) Kombinasjonen eg idag skal tipse om tok eg sjølv å utførte i lag med morgen gjengen på CrossFit Førde, og om eg leste ansiktsuttrykka rett så såg det ut til at det var fleire enn meg som kjende det idag! ;) 

Dagens kombinasjon består kun av 2 ulike øvelser, og tar kun 10 minutter å utføre til tross for heile 5 sett av kvar øvelse. Her skal du veksle mellom 1) Hollow Rocks og 2) Planke. Ved bruk av ei stoppeklokke skal du veksle mellom desse kvart minutt i totalt 10 minutter. Hollow Rocks går på antall repetisjoner (10-15) der resterande tid til det er gått eit minutt er pause, medan planken skal du holde i 1 minutt. 

Hollow Rocks har samme grunnposisjon som Hollow Hold, berre at her skal du jobbe dynamisk, ved å vekselsvis rulle fram og tilbake på korsryggen. Tanken er at det skal vere små jamne bevegelser, og ikkje store ukontrollerte. Den her er det meininga du skal kjenne langs heile framsida av magen :) 

Når det gjelder planken så er nok dei fleste av dykk kjend med den, men eg minner om at du skal stramme heile kroppen, plassere albuane rett under skuldrane og tenke at du skal "krumme" ryggen. Den her skal ikkje gjere vondt i korsrygg :) 

Kva du synest? Håper du vil teste den ut! God helg fra meg! :)

Vekas PT kunde

Advarsel - her kjem det mykje skryt!
Eg liker i ny og ne å skrive om nokon av mine fantastiske PT kunder, både fordi eg synest at dei verkeleg fortjener det, men også fordi eg ynskjer at andre skal sjå kor mykje du som person faktisk er i stand til å oppnå med riktig hjelp :) Ingvil har vore på bloggen min før, og det med utruleg god grunn, for ho her har stått på heilt ifrå første stund!


Bilde av Inger Marie (venstre) og Ingvil (høgre) ifrå tidlegare i sommer

PT samarbeidet med Ingvil har vore så mykje meir enn eit fast treningstidspunkt. Treninga for ho har vore ein moglegheit til å sette av tid til å prioritere og ta vare på seg sjølv (noko som var på høg tid), samt at det har vore hennar form for terapi i kvardagen. 

Ingvil har alltid vore ei solstråle, men etter at ho såg at trening var noko ho meistra og faktisk likte skikkeleg godt, så har hennar personlegheit stadig komt meir og meir fram. Ho har både fått kvitta seg med store knesmerter, i tillegg til at ho for første gong på fleire år føler seg bra i sin eigen kropp! :)

Sidan slutten av februar har ho hatt heilt vannvittige resultater med blant anna:
- Gått ned totalt 19kg i vekt, derav 17,1kg i reint feitt (!)
- Gått ifrå ein helsescore på 53 til 67 poeng (!)
- Løpt sin første (og deretter opptil fleire) joggeturer!

Ingvil er ei lita jente på 157cm, så det å miste nesten 20kg på ein så liten kropp har hatt utruleg mykje å sei for hennar funksjon i kvardagen, overskot og livsstil. Med full jobb og 2 små unger treng ein den ekstra energien ein kan få! :) Det har vore ein enorm glede å følgje ho så langt, og det blir like spennande å følgje ho enda eit stykke vidare. :) 

Ingvil er også fulgt opp av Hanne Lien mtp kosthold i perioden.

Getting ready to run

  • 13.09.2017 klokka 20:12 i Trening

For ein nydeleg haust dag det har vore idag!
Vi må nok berre innsjå det at sommaren har passert, og det igjen er på tide å ta godt imot mørkare kvelder og varme pledd. Eg er veldig glad i sommeren, men synest også at hausten har sin store sjarm. Eg er veldig glad i alt som har med ullundertøy, stearinlys og sofakos å gjere, hvertfall etter ein lang dag med jobb og tunge treningsøkter :) 

Når det gjelder treninga, så er eg godt i gong den veka her, og imorra er det kun aktiv restitusjon på planen. Då skal eg ha min faste "WOD Endurance" time på CrossFit Førde, og eg har i den samanheng prøvd å leite fram litt ny musikk til spelelista. Lista mi går varmt på både trening og timer eg holder, så eg blir svært raskt lei av det den inneheld. Eg har som mål å slenge inn litt nye sanger kvar veke, men det avhenger jo sjølvsagt av at eg finner nokon ;) No derimot, har den fått langt over 10 nye sanger med god trøkk i!

Kanskje du kunne vere interessert i litt ny inspirasjon?

Tujamo - Drop That Low

Jetta, Matstubs - I Would Like To Change The World

Omar Linx, Marshmello - Keep it Mello

Armin Van Buuren - Great Spirit

No kan ikkje løpeturen bli anna enn bra! Og lurer du på kva som står på løpeprogrammet? Det skal eg heller ta å dele med deg imorra ;) 

Gymnastics Progression

Har du eit ynskje om å bli god opp ned?
Då kan dagens innlegg treffe hos deg :) Når eg først starta med CrossFit så var eg livredd alt som involverte å stå på både hodet eller hender, og eg hadde aldri sett for meg at eg nokon gong skulle bli komfortabel med det. Det er difor ein fryd å idag vere oppe i to-sifra strikte handstand push ups, samt vere veldig nær ein kontrollert handstand walk utan å vere livredd for å knekke rygg eller nakke. 

Mine metoder for å bli trygg opp ned:

#1. Bruk av spotter
Få ein person du stoler på til å holde deg i beina i det du sparker deg opp til veggen. På den måten kan den personen gi deg den siste satsen som du treng for å komme deg heilt opp, og du vil også føle deg tryggare. Utfør eit par repetisjoner med det, og kanskje eit par økter, før du deretter prøver på egenhand.

#2. Bruk ein vegg
Det er naturleg at ein ikkje tørr å sparke seg opp frittståande med det første, så fram til du bygger opp kontroll i satsen, så er det genialt å bruke ein vegg. Still deg opp med ca ein albue avstand fra veggen og utfør nokon repetisjoner der du sparker deg opp til veggen. Progresjonen her er å stille deg lengre og lengre unna veggen, og kjenne at du sjølv kan holde balansen.

#3. Friståande oppspark, men med spotter
Etter stega over kan neste steg vere å bytte ut veggen med ei spotter. Her er målet at spotteren skal vere siste løysing om du tar i med for mykje kraft og ikkje klarer å oppretthalde balansen.

Mine metoder for å bygge styrke:

#1.
 Handstand hold
Her kan du stå med ansiktet mot vegg eller vekk ifrå veggen. I løpet av treningsøkta kan du i starten eller slutten av økta ta 3 sett med maks holdetid opp ned. Ha som mål å først komme opp i 30sekund, deretter 1 minutt og 2 minutt. Dersom du er heilt så kan du kjempe deg opp til 3 minutt.

#2. Wall climbs
Start i håndståande plankeposisjon med beina mot veggen. Derifrå skal du "gå" oppover langs veggen med beina til du er heilt i paralell med veggen. Utfør 3-5 sett med 2-5 repetisjoner. Det er TUNGT om du verkeleg jobber med å holde ein fin "hollow"/planke posisjon heile vegen.

#3. Pike Push ups
Still deg opp som på bildet under og senk hodet ned til golvet før du deretter presser deg opp igjen. Målet her er at overkroppen skal vere så vertikal som overhodet mogleg. 3 sett med maks repetisjoner er kjempe fint :)

Nokon enkle tirsdagstips ifrå meg! :) Ha ein fin kveld!

2016 © Synne Næss Ripe

Design og utvikling: MundalDesign & Helene S. Book